A pályázati felhívás vissza nem térítendő támogatást biztosít a hazai vízipar külpiaci tevékenységének elősegítéséhez. Az idei évben két kategóriában, a nagyobb infrastrukturális beruházásokat megalapozó megvalósíthatósági tanulmányok, valamint pilot projektek költségeinek társfinanszírozására igényelhető forrás, azonban figyelembe véve a járvány gazdaságra gyakorolt várható következményeit, a pályázók részére kedvezőbb feltételeket biztosítanak.


A Program 2020. évi módosított felhívása keretében 175 millió forint áll rendelkezésre. A pályázat benyújtására Magyarországon bejegyzett gazdasági társaságok, felsőoktatási intézmények, állami vízügyi igazgatási szervek, valamint vízipari érdekképviseleti tevékenységet folytató egyesületek jogosultak. A pályázatok benyújtási határideje 2020. szeptember 1.


A pályázati felhívás és szabályzat, valamint a benyújtandó mellékleteket tartalmazó teljes pályázati dokumentáció a https://www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/vizipari-palyazat2020 linken érhető el.