Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. május 9. és szeptember 2. (!) között a berni konzulátus épületében, annak helyiségeiben felújítási munkálatok lesznek, ezért Bernben a személyes ügyintézés ebben az időszakban szünetel.

Személyes ügyintézésre (állandó magánútlevél, ideiglenes magánútlevél, személyazonosító igazolvány, aláírás, másolat és fordítás hitelesítése, életbenléti igazolás, ügyfélkapu létrehozása, aktiválása) a genfi konzulátusunkon lesz lehetőség. (Cím: Rue du Grand-Pré 66. (6. emelet), CH-1202 Genf)

Kérjük, hogy ezen időszakra az alábbi email címen kérjenek időpontot:

idopontegyeztet.genf@mfa.gov.hu

 

 

 A hatékony ügyintézés érdekében a genfi konzulátuson kizárólag előzetes időpontfoglalás alapján fogadjuk Ügyfeleinket!

Személyes ügyintézésre (állampolgárság, anyakönyvezés), amennyiben ezek az ügyek szeptember 2-ig halaszthatatlanok, a környező országok konzulátusain lesz lehetőség (Stuttgart, https://stuttgart.mfa.gov.hu/, Innsbruck https://innsbruck.mfa.gov.hu/, Milánó https://milano.mfa.gov.hu/, Lyon https://parizs.mfa.gov.hu/contact/Lyon/ ), az adott konzulátus honlapján található időpontfoglalási szabályok szerint.

Az érdekvédelemmel kapcsolatos feladatainkat továbbra is zavartalanul ellátjuk, illetve telefonon és emailen (consulate.brn@mfa.gov.hu) elérhetőek leszünk.

Ügyfélfogadási rend telefonon:

H-CS 09:00-12:00 valamint 14:00-16:00 és

P 09:00-12:00 között.

Az ügyfélfogadási mobiltelefon száma május 9-től:  +41 79 617 5968 

 

A személyes megjelenést nem igénylő ügyek intézésére (anyakönyvi kivonat kiállítása, családi állapot igazolás, erkölcsi bizonyítvány) továbbra is a megszokott módon, a consulate.brn@mfa.gov.hu emailen benyújtott kérelmek alapján lesz lehetőség ebben az időszakban.

FONTOS! Ezen időszak alatt a konzulátusi telefonok (+ 41 31 371 13 55, + 41 31 371 13 56) nem működnek, illetve a központi időfoglaló rendszeren keresztül https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu/home erre az időszakra nem lehet időpontot foglalni!

Szeptember 2-től a korábban megszokott módon működnek a telefonok, a központi időpontfoglaló rendszerben pedig várhatóan augusztus közepétől lehet majd szeptember 2. utánra időpontot foglalni.