A svájci központú Roche magas hozzáadott értéket képviselő pozíciókkal bővíti tovább budapesti szolgáltató központjának létszámát. A 250 új munkatárs pénzügyi, beszerzési, HR és IT területen nyújt majd támogatást a Roche leányvállalatainak, 60 országban.

A Roche világszerte úttörő szerepet tölt be a gyógyszerkutatás és –gyártás, valamint a diagnosztikai eszközök fejlesztése és forgalmazása terén. A világ legnagyobb biotechnológiai vállalatának 3 szolgáltatóközpontja van a világon: Budapesten, San Joséban és Kuala Lumpurban.

A legnagyobb a Budapesten található, 2006-ban alapított Roche Szolgáltató (Európa) Kft., amely közel 1.300 munkavállalójával az egész EMEA régióban nyújt teljeskörű támogatást és tanácsadást több mint 120 Roche leányvállalatnak pénzügyi, beszerzési, HR és IT területeken.

A budapesti szolgáltatóközpont folyamatosan bővül, 2017-ben nyitotta meg a globális felhasználói igényeket kielégítő IT Global User Services szolgáltatását, amely informatikai támogató szolgáltatásokat lát el Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.

A magyarországi pozitív tapasztalatokra tekintettel a vállalat 2019-ben tovább erősítette magyarországi jelenlétét és Budaörsön hozta létre európai gyógyszerbiztonsági központját.

Az elmúlt négy év során 900-ról 1230 főre növelt SSC létszámot a Roche most 150 fővel bővíti komplex HR funkciók terén, valamint további 100 fős bővítést tervez pénzügyi funkciók terén 2021 végéig.

(HIPA)