A legújabb technológiájú vasalókat, gőztisztítókat, vasalódeszkákat és egyéb vasaláshoz használt kiegészítőket gyártó svájci Laurastar vállalat új szervizközpontot épített Kapuváron, melynek megnyitójára 2017. október 6-án került sor. A cég magyarországi leányvállalatát a Laurastar Services Kft-t 2008-ban Kapuváron alapította, ahonnan ma már közel 40 országot látnak el cserealkatrészekkel. A beruházás keretében új szervizközpontot épített a vállalat, amely otthonául szolgál a Laurastar képzési centrumának is.

Dr. Pana Petra a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, köszöntőjében elmondta, hogy egy olyan vállalat szavazott hosszú távon bizalmat Magyarországnak, mely több mint 2,5 millió eladott termékkel a világ egyik legismertebb márkájává nőtte ki magát az elmúlt több mint 35 évben.

 

tn231c0.jpg

 

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a beruházásokért folytatott versenyben hazánk proaktív politikát folytatva a világgazdaság szereplőit tette érdekeltté abban, hogy Magyarországot válasszák befektetéseik helyszíneként. Kiemelte, hogy a létrejött munkahelyek nemzetgazdasági hozzáadott értéke alapján hazánk a világon az 5. legjobb értéket produkálta, a régiós versenytársak mellett olyan országokat megelőzve, mint Svájc, Japán vagy Svédország.

Elmondta, hogy a svájci cégek közül több meghatározó szereplője a magyar piacnak, az elmúlt évek során tovább erősödött a két ország stabil gazdasági kapcsolata. Kiemelte, hogy a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 2016 végén 4.820,2 millió eurót ért el a Svájcból érkező külföldi közvetlen beruházások (FDI) állománya Magyarországon, ami alapján a 4. legfontosabb befektető országnak számít hazánkban.

 

tn496c0.jpg
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kétoldalú kereskedelmi forgalom az első félévben a Svájc és Magyarország között 10,1%-kal nőtt, és 757,5 millió eurót tett ki. Az export 7,4%-os emelkedés után 436,8 millió eurót ért el. Mindezek mellett a Svájcból érkező magyar import 2017 első hat hónapjában 14%-kal nőtt – ismertette a külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár.

(KKM)