ELINDULT A WIZZ AIR ÚJ JÁRATA

BUDAPEST ÉS BASEL-MULHOUSE-FREIBURG EUROAIRPORT KÖZÖTT

 

A Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága április 20-án elindította legújabb járatát Budapest és Basel-Mulhouse-Freiburg (EuroAirport) repülőtere között. Az új járat hetente ötször közlekedik, így menetrendje az üzleti és szabadidős utazók igényeihez egyaránt alkalmazkodik.

A hálózat bővítése része a légitársaság nemrég bejelentett nagyszabású fejlesztésének, melynek során a nyárra 21 új gép érkezik a WIZZ bázisaira Európa-szerte, 70 új útvonalat és heti 700 új indulást támogatva, valamint 4 új célállomással bővítve a teljes útvonalhálózatot. A múlt hónapban indult a Wizz Air Budapest-Stavanger járata, ezzel egy időben egy új repülőgép is csatlakozott a légitársaság budapesti flottájához, amely így már 11 állandó gépet számlál. Szintén márciusban szállt fel az első WIZZ-járat Budapest és Athén között.

A WIZZ új célállomása, az EuroAirport Nyugat-Európa szívében, Németország, Franciaország és Svájc hármas határán fekszik, ahonnan egyaránt kényelmesen elérhető akár az elzászi borút, akár a festői Freiburg és a Fekete-erdő, akár Bázel, ami képzőművészeti kiállításairól éppolyan híres, mint bankjairól.

A járatokra a jegyek a wizzair.com oldalon foglalhatók már 6990 forinttól*, és a foglaláshoz legfeljebb 55x40x23cm méretű ingyenes kézipoggyász is jár.

Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air két magyar bázisról, Budapestről és Debrecenből üzemeltet járatokat összesen 12 repülőgéppel, melyekhez 2018 tavaszán egy újabb budapesti gép csatlakozik, 5,7 millióra növelve az ülőhelykapacitást a magyarországi útvonalakon. Az elmúlt év során a Wizz Air 4,4 millió utast szállított magyarországi útvonalain, ami éves szinten 18%-os növekedést jelent.

Radó András, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere a bázeli járatindító sajtótájékoztatón elmondta: “Örömmel jelentjük be a legújabb WIZZ-járat indulását Budapest és Basel-Mulhouse-Freiburg között. Hálózatunk folyamatos bővülésével nem csupán a Budapestről elérhető úti célok száma növekszik, de a svájci, francia és német utazók számára is egyre több lehetőséget biztosítunk, hogy a Wizz Air alacsony viteldíjain felfedezzék Európa egyik legvonzóbb turisztikai célpontját, a magyar fővárost.”

Nagy István, Magyarország svájci nagykövete elmondta: „Nagykövetként nagy örömmel üdvözlöm a Magyarország és Svájc között létesült új légi összeköttetést. Diplomata kollégáimmal egyik fő célunk, hogy erősítsük a két ország közötti gazdasági, kulturális és társadalmi kapcsolatokat. Boldog vagyok, hogy ma itt lehetünk, amint a Wizz Air megnyitja történetének legújabb fejezetét, amely minden bizonnyal segíti majd törekvéseinket, hogy az üzleti és szabadidős utazások száma egyaránt növekedjen Magyarország és Svájc között.”

 

(WIZZ)