A svájci Szövetségi Egészségügyi Hivatal (BAG) bejelentette, hogy Svájc területén is kimutatták a koronavírus (COVID-19) fertőzést. 2020. február 25. óta több személy esetében is megerősítették a vírusfertőzést.

A koronavírus svájci helyzetéről a svájci Szövetség Egészségügyi Hivatal alábbi honlapján található folyamatosan aktualizált információ:

https://www.bag.admin.ch/bag/de/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov.html

 

A BAG honlapján elérhető magyar nyelven is a koronavírussal kapcsolatos svájci tájékoztató anyag:

https://bag-coronavirus.ch/wp-content/uploads/2020/04/200403_Faktenblatt_Migration_Coronavirus_Ungarisch_V09_final.pdf

 


 

Az Infoline Coronavirus elnevezésű, 24 órás üzemmódban működő, +41 58 463 00 00 svájci telefonszámon német, angol, francia és olasz nyelven kérhető tájékoztatás a vírushelyzetről.

A vírus emberről emberre is terjed, ismert gyógymódja jelenleg nincs, jelenleg csak a tünetek kezelését tudják megoldani. A vírus elleni védekezéshez szükséges védőoltás kifejlesztése folyamatban van. A megbetegedés kellő körültekintéssel kerülhető el, az ellene való védekezés a higiéniai szabályok fokozott betartásával lehetséges (gyakori és alapos kézmosás, fertőzött személyekkel való érintkezés elkerülése, nyers vagy ismeretlen eredetű hús- és tejtermékek fogyasztásának mellőzése).

További információ: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus

 


 

Liechtenstein Egészségügyért Felelős Minisztériuma közleményt adott ki arról, hogy 2020. március 3-án az országban megjelent a koronavírus fertőzés, amelyet azóta több személy esetében is megerősítettek.

További információk az alábbi honlapokon érhetőek el:

https://www.regierung.li/coronavirus

https://www.llv.li/inhalt/118724/amtsstellen/coronavirus-wuhan-2019_ncov