Dr. Áder János köztársasági elnök úr 2020. augusztus 20-a, államalapításunk ünnepe alkalmából a Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést ítélte meg Piotr Trawka úrnak, a WizzAir légitársaság genfi kirendeltsége úthálózati fejlesztési igazgatójának a 2020 tavaszán az egészségügyi eszközök beszerzéséhez nyújtott nélkülözhetetlen segítsége elismeréseként.

A kitüntetést Nagy István nagykövet úr 2021. január 6-án, a genfi konzulátus hivatalában, Szászfalvi-Farkas Lenke konzul jelenlétében adta át Piotr Trawka úrnak. A koronavírus-járványra való tekintettel, a járványügyi biztonsági előírásokat szigorúan betartva, egy rövid találkozó keretén belül került sor az állami kitüntetés átadására.

Nagykövet úr köszönetét fejezte ki Piotr Trawka igazgató úrnak elkötelezett munkájáért, akinek vezetésével a WizzAir szállította Magyarországra a magyar kormány által megrendelt védőfelszereléseket és teszteket Kínából.

Piotr Trawka úr kiemelte, hogy ez nekik is teljesen új, kihívásokkal teli helyzet volt, de sokat tanultak belőle, mindent megtettek annak érdekében, hogy megfeleljenek a magyar kormány elvárásainak. Nagy megtiszteltetést jelent számára a magyar államtól kapott kitüntetés. A WizzAir 2020. március végétől júniusig mintegy 150 alkalommal szállított védőfelszereléseket Kína és Magyarország között.